جای بخیه عمل پلک

جای بخیه عمل پلک

جای بخیه عمل پلک

بخیه ها ، معمولا در جراحی پلک (بلفاروپلاستی) برای بستن برش ها و تسهیل بهبودی مناسب استفاده می شوند. انواع مختلفی از بخیه وجود دارد که بسته به ترجیح جراح، تکنیک خاص مورد استفاده در طول عمل و عوامل فردی بیمار ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

انواع بخیه در عمل پلک

در اینجا چند نوع بخیه رایج مورد استفاده در جراحی پلک آورده شده است:

  1. بخیه های قابل جذب **: این بخیه ها طوری طراحی شده اند که به مرور زمان و با بهبودی برش حل می شوند. بخیه های قابل جذب نیاز به برداشتن بخیه ندارند و جای بخیه عمل پلک به راحتی ترمیم می شود و معمولاً در جراحی پلک برای بستن لایه های داخلی بافت یا ایجاد حمایت در مرحله بهبود اولیه استفاده می شوند. نمونه هایی از بخیه های قابل جذب عبارتند از پلی گلاکتین (به عنوان مثال، ویکریل) و پلی گلیکولیک اسید (به عنوان مثال، دکسون).
  2. بخیه های غیر قابل جذب **: بخیه های غیر قابل جذب به گونه ای طراحی شده اند که به طور نامحدود در جای خود باقی می مانند مگر اینکه توسط جراح برداشته شود. این بخیه ها معمولا برای بستن لایه های بیرونی پوست در جراحی پلک استفاده می شوند. بخیه های غیرقابل جذب حمایت طولانی مدتی را فراهم می کنند و ممکن است از موادی مانند نایلون (به عنوان مثال، اتیلون)، پلی استر (مانند مرسیلن)، یا ابریشم ساخته شوند.
  3. بخیه های تک رشته ای**: بخیه های تک رشته ای بخیه های تک رشته ای هستند که از یک نخ یا رشته ساخته می شوند. این بخیه ها صاف هستند و کمتر احتمال دارد باکتری را در خود جای دهند و برای استفاده در نواحی ظریف مانند پلک ها مناسب هستند. بخیه های تک رشته ای ممکن است قابل جذب یا غیر قابل جذب باشند و در مواد مختلفی مانند نایلون، پلی پروپیلن و پلی دیوکسانون (PDS) در دسترس هستند.
  4. بخیه های بافته شده**: نخ های بافته شده از چندین رشته به هم پیچیده یا بافته شده تشکیل شده اند. این بخیه ها استحکام کششی بیشتری دارند و ممکن است در مقایسه با نخ های تک رشته ای در برابر لغزش گره مقاوم تر باشند. با این حال، بخیه های بافته شده ممکن است خطر بیشتری برای نگهداری باکتری داشته باشند و به دلیل خطر تحریک یا التهاب کمتر در جراحی پلک استفاده می شوند.
  5. بخیه های خاردار**: بخیه های خاردار، همچنین به عنوان بخیه های خودنگهدار یا “بدون گره” شناخته می شوند، دارای خارها یا برآمدگی های کوچکی در طول خود هستند که با بافت اطراف درگیر می شوند و بدون نیاز به گره های سنتی، امکان تقریب ایمن بافت را فراهم می کنند. . گاهی اوقات از بخیه های خاردار در جراحی پلک برای ایجاد حمایت اضافی و به حداقل رساندن تنش در محل برش استفاده می شود.

انتخاب نوع بخیه و روش مورد استفاده برای جراحی پلک با توجه به نیازهای خاص هر بیمار و ترجیحات جراح انجام می شود. برای بیماران مهم است که دستورالعمل‌های جراح خود را در مورد مراقبت از بخیه و هر گونه قرار ملاقات لازم برای برداشتن بخیه دنبال کنند تا بهبودی بهینه را بهبود بخشند و خطر عوارض را به حداقل برسانند.

انواع بخیه در عمل پلک

درمان سریع افتادگی پلک بعد از بوتاکس

اگر افتادگی پلک (پتوز) پس از تزریق بوتاکس رخ دهد، ممکن است برای رفع مشکل، درمان سریع لازم باشد. در اینجا چند گزینه بالقوه برای مدیریت افتادگی پلک پس از بوتاکس وجود دارد:

  1. منتظر رفع طبیعی باشید**: در بسیاری از موارد، افتادگی پلک های ناشی از تزریق بوتاکس با از بین رفتن اثرات سم، خود به خود برطرف می شود. این ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد، بسته به پاسخ فرد و دوز تزریق شده بوتاکس. بیمارانی که پتوز خفیف را تجربه می‌کنند ممکن است تصمیم بگیرند که تحت هدایت ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود برای بهبود طبیعی صبر کنند.
  2. قطره های چشمی**: برخی از قطره های چشمی مانند فنیل افرین یا آپراکلونیدین ممکن است برای کمک به بالا بردن موقتی افتادگی پلک استفاده شوند. این داروها با تحریک ماهیچه های مسئول بالا بردن پلک عمل می کنند و باعث تسکین موقت پتوز می شوند. با این حال، این قطره ها باید زیر نظر یک متخصص چشم استفاده شوند، زیرا ممکن است عوارض جانبی داشته باشند و نباید طولانی مدت استفاده شوند.
  3. کمپرس گرم**: استفاده از کمپرس گرم روی پلک آسیب دیده ممکن است به شل شدن ماهیچه ها و بهبود بالا بردن پلک در برخی موارد کمک کند. ماساژ ملایم یا ضربه زدن به پلک نیز ممکن است مفید باشد.
  4. عصاهای پتوز**: عصاهای پتوز که به عنوان عصاهای پلک یا پروپ های پتوز نیز شناخته می شوند، وسایل کوچکی هستند که می توانند برای حمایت از افتادگی پلک و بهبود تقارن به عینک متصل شوند. این عصا معمولاً به عنوان یک اقدام موقت استفاده می شود تا زمانی که پتوز خود به خود یا با مداخلات دیگر برطرف شود.
  5. مداخله جراحی**: در موارد شدید افتادگی پلک که به اقدامات محافظه کارانه پاسخ نمی دهد، ممکن است اصلاح جراحی ضروری باشد. گزینه های جراحی برای پتوز شامل ترمیم پتوز پلک است که شامل سفت کردن یا تغییر موقعیت عضلات مسئول بالا بردن پلک است.
  6. تزریق سم بوتولینوم**: در برخی موارد ممکن است از تزریق اضافی سم بوتولینوم برای رفع عدم تقارن ناشی از افتادگی پلک استفاده شود. تزریق دقیق بوتاکس به پلک سالم می‌تواند با تضعیف موقت ماهیچه‌های مسئول بالا بردن پلک به تقارن بهتر کمک کند.

بخیه های جذبی در عمل پلک

بخیه های جذبی در عمل پلک

به طور کلی بخیه های قابل جذب در مقایسه با نخ های غیر قابل جذب در جراحی پلک سریع تر بهبود می یابند. بخیه های قابل جذب به گونه ای طراحی شده اند که به تدریج حل شده و در طول زمان توسط بدن جذب می شوند، معمولاً در عرض چند هفته تا چند ماه بسته به نوع ماده بخیه مورد استفاده. همانطور که بخیه ها حل می شوند، روند بهبود طبیعی را تسهیل می کنند و خطر عوارض مربوط به بخیه مانند علائم بخیه یا تحریک را کاهش می دهند.

از طرف دیگر بخیه های غیرقابل جذب به طور نامحدود در جای خود باقی می مانند مگر اینکه توسط جراح برداشته شود. البته که بخیه های غیر قابل جذب پایداری طولانی مدتی را فراهم می کنند، ممکن است نیاز به یک روش جدا کردن بخیه جداگانه داشته باشند که معمولا چند روز تا هفته پس از جراحی انجام می شود. وجود بخیه های غیر قابل جذب نیز ممکن است خطر عوارض مربوط به بخیه مانند گرانولوم های بخیه یا جای بخیه را افزایش دهد.
در جراحی پلک، بخیه های قابل جذب اغلب برای بستن لایه های داخلی بافت یا برای مناطقی که دید بخیه کمتر نگران کننده است ترجیح داده می شود. بخیه های غیر قابل جذب ممکن است برای بستن لایه های بیرونی پوست استفاده شود، به ویژه در مناطقی که بسته شدن بهینه زخم و نتایج زیبایی مهم است.

سخن پایانی
جای بخیه عمل پلک به نوع بخیه ها بستگی دارد ، معمولا در جراحی پلک (بلفاروپلاستی) برای بستن برش ها و تسهیل بهبودی مناسب از بخیه ها استفاده می شود.انواع بخیه ها : بخیه های قابل جذب ، بخیه های غیر قابل جذب ، بخیه های تک رشته ای ، بخیه های بافته شده ، بخیه های خاردار بخیه ها بسته به ترجیح جراح، تکنیک خاص مورد استفاده در طول عمل و عوامل فردی بیمار ممکن است مورد استفاده قرار گیرد . درمان سریع افتادگی پلک بعد از بوتاکس می تواند موارد زیر باشد : منتظر بمانید تا بطور طبیعی رفع شود ، کمپرس گرم ، عصاهای پتوز ،مداخله جراحی ، تزریق سم بوتولینوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *